Idag har vi träffat Försäkringskassans verksamhetsområdeschef vid avdelningen för funktionsnedsättning Andreas Larsson och partnerstrateg Susanne Lövgren. Anledningen till mötet var berättelsen om Ellinor och det usla bemötandet hon fick av sin handläggare som vi publicerade här och på Facebook i början av april. Inlägget blev viralt och många, många bekräftade att också de känts sig illa bemötta.

Både Andreas Larsson och Susanne Lövgren är bekymrade över hur det är idag och vill gärna ha vår hjälp i hur det ska bli bättre.

Dagens möte ledde till att vi kommer ha en fortsätt dialog. Våra konkreta förslag på vad Försäkringskassan behöver göra föll i god jord. Till att börja med ska vi titta igenom FK:s informationsmaterial och komma med förslag på hur det kan göras bättre. Det vi också föreslog är att handläggarna får handledning i bemötandefrågor, vilket de inte har i dag.

Ett första steg har tagits, och vi hoppas att det leder vidare till något bra.

Till vänster på bilden sitter Karolina Celinska, ombudsman på DHR, i mitten Susanne Lövgren, partnerstrateg och till höger Andreas Larsson, verksamhetsområdeschef.

Print Friendly

Text: janna

Kommentarer är avstängda.