Karro Rasmus hos bostadsministerns statsekr Alf

DHR:s förbundsordförande Rasmus Isaksson och ombudsman Karolina Celinska träffade igår, tisdag, bostadsministerns statssekreterare Alf Karlsson. Syftet med mötet från DHR:s sida är att vi vill lyfta fram universell utformning som en viktig utgångspunkt i bostadsbyggandet. Frågan om universell utformning i bostäder är den fråga DHR kommer att driva fram till nästa val.

Sverige har en bra lagstiftning vad gäller tillgänglighet och användbarhet i bostäder och det är viktigt att vi värnar om att den förblir bra. Universell utformning är avgörande för ett hållbart bostadsbyggande och därmed också ett inkluderande samhälle. DHR har även tidigare agerat mot förenklingar av regler som i praktiken leder till minskade krav på tillgänglighet och användbarhet i bostadsbyggande. DHR är och har länge varit en tydlig röst i debatten.

– Mitt intryck efter mötet med Alf Karlsson är positivt, säger Rasmus Isaksson, förbundsordförande i DHR. Jag känner att vi har en klarare bild av regeringens intentioner och att DHR:s strategi för påverkan fram till nästa val ligger rätt i tiden. Men det kommer krävas ett ökat fokus på frågan och att vi är många som jobbar tillsammans mot samma mål. Det här är verkligen en fråga att lyfta fram när vi rekryterar nya medlemmar. DHR behövs som en stark röst i det här arbetet framåt.  

Print Friendly

Text: janna

Kommentarer är avstängda.