Den 28 februari, var det fettisdagen, alltså den dag då vi enligt gammal sed får börja äta semlor. Redan 2015 hade Unga Rörelsehindrade i Stockholm en kampanj som de kallade #otillgängligsemla och nu tar vi över stafettpinnen och för kampanjen vidare.

Konceptet är enkelt – ta med dig en kompis till ett café eller konditori, köp en semla och ät den på plats. Ta en bild på ingången och lokalen, och på er själva där ni sitter och mumsar på era semlor. Lägg upp bilderna på vår kampanjsida på Facebook, eller på din egen tidslinje, taggade med #semmelkampanj så vi kan hitta dem lätt. Du kan också skicka bilderna till fredrik.canerstam@dhr.se som samlar allas bilder i DHR:s Facebookgrupp.

Länk till facebookalbum med bilder.

Kommer ni inte på grund av otillgänglig ingång och/eller lokal, ja då får inte det stället vara med. Människor som använder rullstol har en lika stor köpkraft som alla andra och det vill vi berätta genom denna semmelkampanj. Därför vill vi synliggöra de ställen ni kommer in på och visa det positiva med tillgänglighet.

Print Friendly

Text: janna

Kommentarer är avstängda.