Lediga jobb

DHR söker en ombudsman, vikariat

DHR är en idéburen demokratisk organisation för och av personer med nedsatt rörelseförmåga. Genom att skapa opinion och påverka de politiska besluten arbetar vi för ett öppet Sverige, där personer med nedsatt rörelseförmåga inte blir utestängda. En av utgångspunkterna i vårt arbete är FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
Nu söker vi en ombudsman, primärt inom området arbetsmarknadsfrågor, till vår rättighetspolitiska grupp på förbundskansliet i Farsta utanför Stockholm. Som ombudsman kommer du att formulera skrivelser, remissvar och beslutsunderlag till vår förbundsstyrelse samt förbereda och genomföra viss kursverksamhet. I arbetet ingår också att ha kontakter med våra medlemmar, men också med en bredare allmänhet, då du ska informera och besvara frågor av såväl individuell karaktär som mer övergripande funktionshinderpolitisk.
För arbetet som ombudsman behöver du kunna uttrycka dig väl muntligt och skriftligt och du ska ha förmåga att prioritera och arbeta självständigt.
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis utbildning inom beteende- eller statsvetenskap, och bred samhällspolitisk kunskap. Har du själv en nedsatt rörelseförmåga är det meriterande.
Tjänsten är ett vikariat på deltid, 50 procents tjänstgöringsgrad, från och med maj 2017 till och med februari 2018, med möjlighet till förlängning till och med februari 2019.
Kontaktpersoner:
Susanne Wettby, personalhandläggare, tfn 08-685 80 33
Ken Gammelgård, förbundssekreterare, tfn 08-685 80 30
För mer information om DHR, se vår hemsida www.dhr.se
Print Friendly

Text: DHR