DHRs rådgivare i samhällsfrågor erbjuder DHR-medlemmar information och stöd i sociala frågor som har sin utgångspunkt i att leva med nedsatt rörelseförmåga.

Medlemsrådgivaren möter medlemmen både via e-post och på telefon, på måndagar. Medlemmen har chans att ingående förklara och beskriva situation, så att
rådgivaren kan ge relevanta svar och råd, till exempel om hur man ansöker om bilstöd och parkeringstillstånd. Till sitt förfogande har rådgivaren förbundskansliets samlade kompetens och kunskap.

Du når medlemsrådgivaren Kristian Cornell på telefon eller e-post
08 685 80 55, radgivare@dhr.se
Telefontid: måndagar, klockan 09-12

kc nöjdare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian Cornell, DHRs medlemsrådgivare

Titta gärna vid rubrikerna nedan och se om du hittar någon användbar information.

Resor

Vi får ofta frågor om lämpliga resmål för nedsatt rörelseförmåga. Vi har samlat några tips som vi hoppas kan vara intressanta på en samlingssida som kommer uppdateras kontinuerligt. Observera att vi inte är ansvariga för att resmålet har full tillgänglighet.

>> Till sidan

Bostäder

Ett faktablad med grundläggande information om vad som gäller kring tillgänglighet och användbarhet, bostadsanpassning, hissar och vad tänka på vid en flytt m.m.

Faktabladet

Elskoter

Har du blivit förskriven elskoter? Vi har tagit fram tips och råd om vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för vilken typ du vill ha.
>> Till sidan

Vanligt förekommande frågor

Medlemsrådgivaren får ofta återkommande frågor. Vi har samlat en del av dem på en sida som då och då fylls på med nya svar.

>> Till sidan

Print Friendly

Text: DHR