(“Trolldrottning” ett av alstren som ställs ut, gjort av Christel Olsson Lindstrand)

Vår Fritt Broderigrupp har utställning på Nödinge Bibliotek nu under januari månad 2018. Här ovan får ni ett smakprov på ett av alla alster som finns att beskåda. Resten av “drottningarna” finns i montrarna på Nödinge Bibliotek, missa inte att ta er dit för att titta på dessa. De är verkligen väl värda att se!

Så här beskriver cirkelledaren Christel Olsson Lindstrand utställningen som de valt att kalla “För nöjes skull”:

För nöjes skull!

Drottningtemat i Fritt broderi kom till efter en idé av min broderimentor Henriette Osbäck. Att få ett uppdrag och välja på vilket sätt man vill förverkliga det.

Jag skrev ner ett antal Drottningar på lappar och alla fick ta var sin lapp, även jag. Därefter vidtog arbetet att gestalta Drottningen. Alla sätt var tillåtna: sy, brodera, klippa och klistra. Och vi delade med oss av de material vi hade. Allt från bomull till siden och spetsar, band och garner.

Några började med att skissade sin Drottning, andra med att välja material. Och så satt vi där i Aktivitetshuset i Älvängen och planerade, sydde och pratade. Och inte minst, hjälpte varandra om så bara med glada tillrop.

Resultatet ser ni här. Hoppas ni tycker om våra Drottningar och skulle ni bli inspirerade att sy egna: Gör det bara!

Christel Olsson Lindstrand

Cirkelledare i Fritt Broderi

Utställningen ”För nöjes skull” är ett arrangemang av DHR i samarbete med Studiefrämjandet och Nödinge bibliotek.

Januari 2018

Print Friendly, PDF & Email

Text: ale

Kommentarer är avstängda.