Almedalen onsdag

Almedalen onsdag handlade bla om deltagande i ett seminarium om identiteter, flera seminarier om personlig assistans, välfärdsteknologi seminarium utan att användarna kunde komma till tals, otillgängligt hållbarhetsseminarium hos Riksbyggen och Rasmus kommenterade Ebba Busch Thors tal m.m.

Rasmus deltog i Make Equal seminarium om identitet och normer på morgonen.

Mörk lokal där ett seminarium hålls

—-

På Almegas stora workshop om hur vi göra Sverige till världens främsta välfärdsteknologi land, var helt befriad från medverkan av användarna av produkterna. DHR lämnade ändå in synpunkter att användarna måste vara med från början när välfärdsteknologi börjar utvecklas.
—-

Ken skulle på Riksbyggens seminarium om hållbart byggande men som det tydligt syns på bilden var det otillgängligt. Det är förvånande att byggbolagen som pratar om hållbarhet missar tillgängligheten gång på gång.

Ken i entren med 5 trappsteg till Riksbyggens seminarium

—-
Förbundsordförande Rasmus Isaksson kommenterade Ebba Busch Thors tal:

– Hon hyllade de ideella krafterna som engagerar sig vilket bra. Positivt var också äldreboendegarantin för de över 85 år. Hon talade också om friheten att vara vem man vill

– Frågan vad hon menar med att alla ska bidra med 100% av sin arbetsförmåga. Hon nämnde aldrig personer med funktionsnedsättning under sitt tal.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev