Almedalen söndag

Idag har Almedalsveckan startat och DHR är på plats från början. Från förbundsstyrelsen deltar förbundsordförande Rasmus Isaksson, Annika Ödling, Ritva Korva Thuresson och Åsa Lindqvist. Förbundsstyrelsen är i Almedalen till tisdag förutom Rasmus Isaksson som är kvar till nästa söndag. Söndagen var Liberalernas dag och partiledaren Jan Björklund talade från scen i Almedalen.

Rasmus började dagen med att skriva om DHRs arrangemang under veckan på sin blogg.

Annika var och pratade om studentbostäder och hur viktigt det är att tillgänglighetskraven inte sänks. För studenter med en funktionsnedsättning ska ha samma möjligheter att studera och ha ett socialt liv på lika villkor som andra.

Annika studentbostäder

Åsa och Annika deltog i seminarium om Liberal HBTQ-politik i kommunerna

Bild över seminarielokal, tre personer står vid ett podium och pratar

Annika pratade med Myndigheten för Delaktighets generaldirektör Malin Ekman Aldén om måndagens Tillgänglighetsarena.

Annika och MfDs generaldirektör pratar om Tillgänglighetsarenan


Ritva kommenterade Jan Björklunds tal:

– Genom hela talet återkom han om hur viktigt Europasamarbetet och EU är för den ekonomiska utvecklingen och stabiliteten. Enligt honom behövs ett fördjupat samarbete inom EU och Sverige ska vara del av ett sånt samarbete. Vidare togs flyktingsituationen, jobben och bostadspolitiken upp utan att personer med funktionsnedsättning nämndes.

– Positivt, Jan Björklund var tydlig med att LSS-reformen är en av våra tids största frihetsreformer. Som exempel tog han Elin 20 år med en CP-skada som ska kunna träffa sin pojkvän, något som blir möjligt med personlig assistans. Han frågade retoriskt Löfven, varför spara du på de mest utsatta, när Sverige går så bra? (syftade på den personlig assistansen).

Imorgon är det för Almedalen den helt nya Tillgänglighetsarenan.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev