Almedalen tisdag

Almedalen tisdag ordnade DHR ett eget och fullsatt seminarium om personlig assistans, Rasmus träffade en riksdagsledamot, vi uttalade oss i Smålandsposten och bostadsministern deltar i ett ytterligare otillgängligt seminarium. Ken Gammelgård förbundssekreterare i DHR kommenterade Stefan Löfvens tal.

Vårt seminarium hade rubriken ”Den personliga assistansen i en värld där allt bestäms utifrån kronor och ören” från DHR deltog Ritva Korva Thuresson. Övriga deltagare var kommunalråden Tuva Lund (s), Botkyrka, och Samuel Klippfalk(m), Solna, samt Tobias Holmberg, funktionshinderpolitisk aktivist. Ritva förde fram att institutionerna riskerar komma åter om det blir neddragningar i assistansen och Sverige måste leva upp till FN-konventionen.

Panelen på seminariumet

——

Annika i styrelsen uttalade sig i Smålandsposten om det otillgängliga seminariet Växjö kommun anordnade på måndagen.

—–

Rasmus gjorde ett nytt försök att höra och samtala med bostadsministern om tillgänglighet i bostäder på SABOs seminarium, de kommunala bostadsbolagens samarbetsorganisation Seminariet var dock otillgängligt. Vi anser att SABO som jobbar för allmännyttan ska ha kunskap i tillgänglighetsfrågan. De har nu bett om ursäkt och tagit till sig av kritiken. Bostadsministern har trots många möjligheter inte gett någon kommentar eller förklarat sig.

Rasmus utanför SABOs otillgängliga seminarium

Ken framför en självkörande bil

 

Ken Gammelgård kommenterade Stefans Löfvens (s) tal:

– Stefan Löfven höll ett bra tal på generell nivå och han nämnde funktionshinderrörelsen deltagande i Almedalen och i samhället. Den bra retoriken stämmer inte överens om vad som händer i verkligheten. Vi ser på flera områden där det blir hårdare som personlig assistans.

– Vore bra om hans budskap om att inte ställa grupper mot varandra nådde fram till finansminister. Som tidigare ställt just olika grupper mot varandra.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev