Angående Sommarsols konkurs

DHR har fått information om att stiftelsen Sommarsol begärt sig själva i konkurs vid Helsingborgs tingsrätt den 8 januari 2018. Det är tråkigt att stiftelsen som bedriver verksamheten behövt ansöka om konkurs. Sommarsol var under många år en betydelsefull samlingspunkt för förbundet, som det finns många fina minnen ifrån. Förändringarna i samhället har dock gjort att Sommarsols roll och funktion har förändrats under åren.

DHR har under en längre tid fått rapporter om att verksamheten går ekonomiskt dåligt och trots stora insatser, har utvecklingen inte gått att vända. Den nuvarande styrelsen för stiftelsen Sommarsol har efter de rapporterna förbundet tagit del av, gjort vad som varit möjligt med rådande förutsättningarna. Förbundet förstår att konkursen är en omtumlande och sorglig händelse för alla som är eller har varit engagerad på Sommarsol.

Vill du ha mer information om själva konkursen kan du vända dig till Accordcentralen. I annat fall kontakta Sommarsols växel på dagtid, så kopplas du vidare beroende på ditt ärende, tel 431-44 31 00.

Länk till Sommarsols nyhet om konkursen

Bakgrund:
Sommarsol är oberoende stiftelse och ansvarade själva för verksamheten och ekonomin. Stiftelsen har bestått av fastigheten Sommarsol i Vejbystrand som bedrivit rehabilitering, rekreation och konferenser. DHR och Sommarsol samarbete inleddes 1936 och stiftelsen bildades på 1960-talet. DHR roll varit att utse styrelse för stiftelsen, godkänna eventuella fastighetsförsäljningar och få en årlig rapport om verksamheten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev