DHR Gävleborg delar ut tillgänglighetspris

För att fira den internationella funktionshinderdagen den 3 december delade DHR Gävleborgsdistriktet ut ett tillgänglighetspris till en affärsidkare i regionen som aktivt jobbat för att göra sin verksamhet tillgänglig. 

DHR Gävleborgsdistriktet framför årets pristagare

 

Så här skriver DHR Gävleborgsdistriktet i ett pressmeddelande:

“För första gången i DHR Gävleborgsdistriktets historia delar vi ut ett tillgänglighetspris. Målsättningen är att göra det till tradition för att fira den internationella funktionshinderdagen.
Under hösten har DHRs medlemmar i Gävleborg lämnat förslag på verksamheter som underlätta vardagen för barnfamiljer med barnvagn, pensionärer med rullatorer och personer med en funktionsnedsättning som innebär nedsatt rörelseförmåga.

DHRs Gävleborgsdistrikt fick fyra förslag på verksamheter som blivit mer attraktiva och tillgängliga för fler i Gästrikland och Hälsingland. Gävleborgsdistriktes styrelse har nu beslutat att 2014 års tillgänglighetspris tilldelas S. Petersson guld och ur AB i Bollnäs för sitt initiativ att bygga en rejäl ramp så ingen diskrimineras genom att utestängas från deras butik.

Det goda tillgänglighetsarbetet var en av fler faktorer till att butiken i år även fick utmärkelsen Årets Guldsmedsbutik, guldsmedsbutiksbranschens finaste hedersbetygelse som varje år delas ut av Guldsmeds- och Urleverantörernas Förening (GULF).

Klockan 11.00, onsdagen den 3 december, ska DHR överraska ansvariga för guldsmedsbutiken genom ett besök på Långgatan 14 i Bollnäs.
Vill du uppmärksamma detta? Har du frågor och funderingar? Skicka då ett mail till [email protected], vice ordförande i DHRs Gävleborgsdistrikt eller ring Lars-Göran på 0707 – 66 24 09.”

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev