DHR replikerar i Dagens Nyheter: Riskabelt tillåta aktiv dödshjälp

Alla människor i Sverige ska kunna känna sig säkra på att forskning och vård är helt inriktade på att bota, lindra och värna livet – oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte. Det skriver DHRs förbundsordförande Rasmus Isaksson tillsammans med Lika Unikas ordförande Maria Johansson i en replik i DN Debatt. 

Den 30 januari skrev P C Jersild, läkare och författare; Georg Klein, professor em och författare; Tuulikki Koivunen Bylund, biskop emeritus och Björn Ulvaeus, låtskrivare och nöjesentreprenör en debattartikel i Dagens Nyheter om att frågan om aktiv dödshjälp blir allt mer brännande. Ur debattartikeln:

“I Sverige har vi många fri- och rättigheter och stor valfrihet inom en mängd områden. Det är först när vi är svårt sjuka och döden oundvikligen närmar sig som vi berövas rätten att besluta över det som återstår av vårt liv.”

DHRs förbundsordförande Rasmus Isaksson och Lika Unikas ordförande Maria Johansson skriver i en replik i DN:

“Det är oss som ni alltid anger som exempel på vem som bör få denna ”rättighet” Det är våra liv som i debatten ofta framställs som liv inte värda att leva. Ni bör lyssna på oss som det faktiskt handlar om.”

>> Läs Rasmus och Marias replik på DN:s webbplats.
>> Läs den ursprungliga debattartikeln på DN:s webbplats.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev