DHR kritiserar bensinföretagen

– Det är sorgligt att det ser ut på det viset, men jag är inte ett dugg förvånad. Det är definitivt inte okej och jag tycker att man hade kunnat förvänta sig att vi kommit betydligt längre, säger förbundsordförande Maria Johansson.

– Sveriges Radios undersökning visar att det inte finns något intresse från branschens sida att göra bensinstationerna tillgängliga för alla. Tyvärr är det ett tydligt tecken på att det inte är tillräckligt högt upp på dagordningen att utforma samhället för alla, säger Maria Johansson.

– Att bensinstationerna inte är anpassade för personer som använder rullstol. tycker jag faktiskt är diskriminerande mot våra grupper som har svårt att röra sig, säger Britt-Marie Gunnarsson, ordförande för DHR i Jönköpings län. Hon anser att stationerna bör se över sina mackar och se hur de kan förbättras.

Rolf Johansson, vice ordförande i DHR Ale avdelningen, lyfter problemet med otillgänglliga kortläsare vid stationerna.

– Även om en bilförare som använder rullstol når pumphandtaget hjälper det ingenting när knappsatsen till kortläsaren sitter på 170 centimeters höjd.

Orättvisan är också en viktig konsumentfråga, menar förbundsordförande Maria Johansson. Bilister som använder rullstol utestängs från de ofta billigare, obemannade stationerna, där det inte finns någon hjälp att räkna med.

Läs mera här; Ekot, P4Sörmland, P4Jönköping, P4Väst

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev