DHR på plats på Internationella kvinnodagen på Fryshuset

DHR var med på UN Women Sverige och Åttondemarsnätverkets event på Fryshuset inför Internationella kvinnodagen. Under dagen hölls bland annat seminarium om sexistisk reklam, hedersvåld, kvinnlig omskärelse och våld mot kvinnor.

Ritva Korva Thuresson (t v) överlämnar DHRs Idéskrift och senaste numret av Funktionshinerpolitik till jämställdhetsminister Åsa Regnér

Ritva Korva Thuresson, DHRs förbundsstyrelse (t v), överlämnar DHRs Idéskrift och senaste numret av Funktionshinderpolitik till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

– Det är viktigt att även funktionshinderrörelsen finns representerad på ett sådant här event, säger Ritva Korva Thuresson, ledamot i DHRs förbundsstyrelse. Forskning visar på att kvinnor med funktionsnedsättning faktiskt utsätts för våld i större utsträckning än andra.

– Det är också intressant att få lyssna på alla dessa kvinnors berättelser, fortsätter Ritva. DHR är medlem i Forum – Kvinnor och Funktionshinder, så detta är en viktig fråga för oss. Nästa år hoppas jag att det blir ännu bättre, att fler människor blir uppmärksamma på eventet och och att även Unga rörelsehindrade är med på ett hörn.

Dagen avslutades med ett tal av barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér, även ansvarig för funktionshinderfrågor, som vi gav vår Idéksrift och senaste numret av Funktionshinderpolitik.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev