DHR polisanmäler socialnämndens ordförande i Kalmar

Redan i slutet av förra veckan krävde förbundsordförande Rasmus Isaksson ordförande för socialnämnden i Kalmar kommuns avgång. Vi anser nu att 23-åringen har lidit sådan skada att DHR väljer skicka in en polisanmälan. Samtidigt skickas en JO-anmälan in över hur ärendet har handlagds av socialnämnden.

– Vi anser att det finns så många illavarslande uppgifter kring ordföranden i socialnämnden att en polisanmälan är oundviklig, säger Rasmus Isaksson till SVT Småland.

Det har ingen betydelse för vad en förtroendevald politiker anser om ett ärende. Sekretessen måste alltid vara absolut och medborgare ska känna sig trygga att om de vänder sig till kommunen stannar deras uppgifter inom nämnden. För sökande av insatser från kommunen är tvungna att lämna ut stora delar av sitt liv till främmande personer. De ska då inte behöva vara oroade att få sina liv uthängda offentligt i sociala medier.

23-åringen välkommnar polisanmälan (SVT Småland)

Socialnämndens ordförande polisanmäls (Östra Småland)

Tidigare nyheter:

Rasmus Isaksson kräver socialnämndens ordförandes avgång  (SVT Småland)

Detta har hänt tidigare i fallet (SVT Småland)

Politikerkollegor kritiska mot socialnämndens ordförande (SVT Småland)


Stöd vårt arbete för att stärka männiovärdet och att alla personer ska få det stöd de behöver. bli medlem för endast för 150 kronor!
Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev