DHR till infrastrukturministern: Fel människor använder p-platserna

“Vi har skrivit, vi har yttrat oss över remisser, vi har deltagit i arbetsgrupp på näringsdepartement, vi har slagits med näbbar och klor sedan denna historien började år 2008 – men inget, absolut inget har hittills flyttat fram positionerna.” Så skriver DHR i ett brev till infrastrukturminister Anna Johansson.

Vi skrev igår om att SVT rapporterar om ett omfattande missbruk av parkeringstillstånd för rörelsehindrad, och att det i forum på internet öppet diskuteras hur man kan skaffa olagliga tillstånd. Infrastrukturminister Anna Johansson är bekymrad över läget och säger till SVT att hon nu vill sammankalla representanter för funktionshinderrörelsen. Vi ser mycket fram emot inbjudan!

DHRs ombudsman Wenche Willumsen har idag skickat ett brev till Anna Johansson, där hon bland annat skriver:

“När det nu i ett medialt inslag visar sig att en majoritet av de tillstånd som ligger i bilar i storstadsområdena är falska, eller olagliga på annat sätt, så visar det med önskvärd tydlighet att den hittillsvarande strategin varit helt fel. Det är inte för få ‘handikapparkeringsplatser’ – det är fel människor som använder dem!”

>> Läs hela brevet som .PDF

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev