DHR: Var finns krafttagen, Reinfeldt?

I dag var det på förmiddagen riksdagsdebatt – den sista innan valet senare i höst. Många partiledare hade innan debatten gett signaler om att den skulle handla om arbetsmarknad. 

Enligt Arbetsförmedlingens nya prognos (och från året innan, och året innan det) kommer personer med funktionsnedsättning fortsatt möta svårigheter på arbetsmarknaden. Det finns ”utmaningar för den rullstolsburne”, sade Reinfeldt under dagens debatt. Det vet vi redan i DHR.

Vad är då lösningen på detta? Längre studiemotiverande kurser och korttidsanställningar på Samhall, kunde man läsa om i Alliansens valplattform och mycket riktigt är det vad som ses som lösningen. Var finns krafttagen?

EUs lägsta arbetslöshet ska Sverige ha år 2020 enligt Socialdemokraterna. Visst finns en solklar koppling mellan utbildning och arbetsmarknad, som Socialdemokraterna säger, men nog saknar man klara tillvägagångsätt här också! Var finns krafttagen, undrar DHR.

– Inte mycket fokus lades på personer med funktionsnedsättning, säger Åsa Lindqvist, ledamot i DHRs förbundsstyrelse. Det som sades var fina ord och utan riktiga lösningar. Partiledarna pratar ofta i siffror som ska låta så häpnadsväckande som möjligt. Siffrorna för arbetslösheten för personer med funktionsnedsättning är häpnadsväckande – varför inte använda dem?

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev