En lyckad norrlandsturné!

Norrlandsturnén är över för i år. Jag och Peter åker nu tillbaka till Stockholm. Tack alla avdelningar vi besökt i Gävle, Hudiksvall, Säter, Boden, Arjeplog och Umeå. Vi har med oss många idéer och nya kontakter med oss hem.

När vi kommer hem kommer vi också att ta kontakt med biluthyrningsföretag, hotell, vandrarhem och andra företag som vi har kommit i kontakt med under den här resan. Vi tror att en dialog med dessa företag kan ge bra resultat i att underlätta rörelsefriheten i norr för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Ett tillgängligt resande är något som den svenska turistranchen bör se som en möjlighet. Vår målsättning blir nu att till utländska turister marknadsföra Sverige som tillgängligt och lätt att resa i. Och där alla människor kan ta sig ut i naturen. Det finns också, enligt Folkhälsomyndigheten en koppling mellan god tillgänglighet till naturen och god hälsa.

Allt detta har gjort resan till lyckad. Alla extra vinster som vi inte kunde veta på förhand. Alla människor vi träffat. Tack till alla avdelningar ute i landet. Det har varit givande och lärorikt att träffa er och förstå hur ni arbetar lokalt med påverkansarbete.

Tack också till min resekamrat Peter Ojala. Vi har kompletterat varandra väl, tycker jag. Vi ser olika saker när vi är ute och det är alltid bättre att ha någon att diskutera med på plats. Peters attityd och erfarenheter går hem hos både medlemmar och folk vi har mött på vägen.

Nu ska vi hem och utvärdera och sen jobba med de idéer vi har fått under resan.

Rasmus Isaksson, Förbundsordförande DHR

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev