Ligga eller inte ligga?

Idag var det vårt sista seminarium för detta års upplaga av Almedalen. “Ligga eller inte ligga? Det är frågan om assistans” var rubriken som drog väldans mycket folk. Sex är alltid intressant, och att dessutom diskutera det i samband med funktionsnedsättning och personlig assistans gör frågan än mer spännande.

Vi hade lyckats få till en riktigt bra panel med Nora Eklöv, generalsekreterare på Unga Rörelsehindrade, Stefan Balogh, sexolog på Bosse råd och stöd och Carina Eklöv, rådgivare på KFO. Moderator var Erika Wermeling.

      

Seminariet filmades och vi kommer att texta det och lägga upp på hemsidan så att fler får tillfälle att lyssna på det som förhoppningsvis bara är början på en spännande diskussion om vad det innebär att få vara en hel människa oavsett funktionsförmåga.

Makthavare. se skrev så här om vår seminarierubrik (vilket citeras med inte så lite stolthet):

“DHR som anordnar det här seminariet väver in det tabubelagda ämnet sex i en parafrasering av några av Shakespeares mest bevingade ord. Med en smula humor – eller illvilja – går det dessutom att missförstå arrangörens intention med personlig assistans. Den här seminarierubriken är ett mästerverk, kort och gott!”

Det var Socialdemokraternas dag, och vi lyssnade på finansminister Magdalena Anderssons tal i Almedalparken. Inte ett ord om varken tillgänglighet, LSS eller funktionsnedsättning.

Kvällen avslutades på GIL:s (Göteborgs Independent Living) mingel de kallade CP-city. Party, CP-öl och mycket folk – bra avslut på en bra dag.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev