Otippade möten och mingel

Det speciella med Almedalsveckan är de otippade möten som uppstår. En minister som det kan ta ett halvår att få ett möte med annars, dyker upp på gatan och tar sig tid att stanna och prata lite. Som i morse när Rasmus mötte Ylva Johansson.

 

Det är en otrolig mängd seminarium, politikerutfrågningar, intervjuer med mera som pågår hela tiden. Det är svårt att välja vad en vill gå på. Men många seminarium har under dagen handlat om antingen LSS och personlig assistans ur olika perspektiv, arbetsmarknaden för utsatta grupper och om byggandet av nya bostäder.

Bland annat Örebro kommun höll ett seminarium om planerna på nybyggnation som Ritva från FS var på.

– Det framkom inget om tillgängliga lägenheter så jag frågade därför hur de tänkt där, berättar Ritva. Svaret blev att de tänker ta in expertis i något skede på vägen innan det är klart.

Ritva var även på RBU:s seminarium om personlig assistans och vägen framåt. Där diskuterade RBU:s ordförande Maria Persdotter och Anna-Lena Sörenson (S) som är vice ordförande i socialutskottet. Här framkom inget av värde från Sörensson. Det ställdes många frågor som tyvärr fick dåliga svar. Ritva hade väntat sig något mer vettigt från socialutskottet.

Åsa, också FS, lyssnade på ett seminarium med rubriken Vad innebär “arbetsförmåga” och “normalt förkommande arbetsförmåga” i sjukförsäkringen? som arrangerades av LO-TCO Rättsskydd AB. Intressant, men inget nytt, är Åsas kommentar om det.

Och på kvällen var det dags Tillgänglighetsarenans mingel. Det var fullsatt och en väntelista för de som önskade få komma. Rullstolsrace, snittar, Cava och en fantastisk solnedgång på Hotell Skandics stora altan.

     

 

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev