DHRs förbundsordförande besökte Malmö Open

Förra helgen besökte förbundsordförande Rasmus Isaksson Malmö Open som är en av världens största tävlingar inom Parasporten utanför paralympiska spelen. Besöket var en del i DHRs arbete för en jämlik och jämställd hälsa för personer med nedsatt rörelseförmåga. Han passade också på att följa DHR-medlemmar som tävlade i flera olika grenar under turneringen.

Under helgen pratade vi med både tävlande och åskådare om möjligheten att kunna motionera och tävla som en del i att förbättra hälsan för personer med funktionsnedsättning. DHR driver sen många att det måste vara möjligt att ta med utrustningen vid färdtjänstresor, det pågående bilstödshaveriet måste stoppas och antalet tillgängliga och användbara idrottshallar måste öka.

Som en gammal paraishockey-spelare med bland annat två paralympiska bronsmedaljer följde Rasmus sitt gamla lag FIFH Sledgehammars. I FIFH Sledgehammars spelar även DHRs ombudsman Peter Ojala. Under helgen följde Rasmus flera andra grenar som elhockey, innebandy och Boccia.

I boccian deltog flera DHR-medlemmar både som enskilt och som lag. Ett av de mer framgångsrika lagen var DHR Malmö och även förbundsstyrelseledamoten Sylwia presterade bra under turneringen.

Allt om Rasmus besök på Malmö Open går att se på hans twitterkonto.


Tycker du att vårt rättighetspolitisk arbete för jämlik och jämställd hälsa är viktig, stöd oss genom att bli medlem i DHR, endast 150 kronor för resten av 2019!

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev