Fria resor i kollektivtrafiken måste gälla alla ungdomar!

DHR skriver tillsammans med Unga Rörelsehindrade i Dagens Samhälle att fria resor med kollektivtrafiken måste gälla alla ungdomar. Förbunden lyckades ändra regeringen ursprungliga förslag från att färdtjänsten var undantaget till inkluderas i det slutgiltiga förslaget.

Nu måste de ansvariga för kollektivtrafiken se till att undomar med funktionsnedsätttning för samma möjligheter, från debattartikeln:

“Att undanta ungdomar med funktionsnedsättning att åka gratis kollektivtrafik i sommar, när andra skolungdomar ges en sådan möjlighet, är att ytterligare öka skillnader i levnadsvillkor och legitimera diskriminering. En sådan utestängning skulle hindra skolungdomar med funktionsnedsättning att ha ett lika rikt och aktivt sommarlov som andra.”

Läs hela vårt remissvar: Remissvar avseende bestänkandet – Förslag till stödordning för om fri kollektivtrafik för ungdomar

Länk till debattartikeln: Fria resor i kollektivtrafiken måste gälla alla ungdomar!

Stöd att vårt arbete med att barn och unga ska ha rätt till fri kollektivtrafik i sommar och vårt arbete om att rättigheter är möjligheter, bli medlem!

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev