Frustration istället för inspiration

Skylt med texten Ej för personer med funktionsnedsättningVälkommen till inspirationsdagen skrev "Fördubblingsprojektet" i sin inbjudan.
Gamle SAS-chefen Jan Carlzon skulle vara där, likasom infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Bakom fördubblingsprojektet står Svensk Kollektivtrafik, Svensk Kollektivtrafik, Bussbranschens Riksförbund, Svenska Taxiförbundet, Branschföreningen Tågoperatörerna, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Trafikverket.

Spännande tyckte DHR som anmälde vice ordförande Nisse Duwähl. Platsen skulle vara Berns Salonger.

Vis av erfarenheten gjorde DHR en mycket tydlig förfrågan om tillgängligheten vad avser rullstolsanvändare. Svaret var: Det går att ta sig fram med rullstol i och till och från de lokaler vi använder.

Men konferensen genomfördes också på Chinateatern visade det sig. Och där slutade konferensen för DHRs vice ordförande eftersom "det visst skulle finnas en ramp till någon sidoingång någonstans, som någon skulle leta efter".

Då fick Nisse nog och åkte hem. Men en kopp kaffe på Berns för drygt 3000 kronor – med påtår fick han i alla fall.

Idag utestänger kollektivtrafiken många av de resenärer som borde vara en viktig grupp i deras "fördubblingsambition". När man sedan inbjuder till en inspirationsdag på samma tema och utestänger samma grupp så säger det en del om varför det ser ut som det gör i kollektivtrafiken.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev