Hänt i Almedalen den 5 juli


Panelen under Bloggplats 12 Wisby Strands seminarium.

Vi besökte Bloggplats H12 Wisby Strands seminarium Hur jobbar de bästa opinionsbildarna på nätet? i Almegatältet. Hampus Brynolf skulle delta i panelen, det var han som listade de hashtaggar som fått mest genomslag under Almedalsveckan igår. #funkpol låg väldigt högt på den listan. Brynolf sade under seminariet att för att en hashtagg ska få stort genomslag krävs det inte bara att folk använder hashtaggen mycket i sina tweets, utan också att ämnet ifråga diskuterats mycket i debatter, paneler, samtal, mingel och seminarium.

En hashtagg behöver ett starkt bakomliggande nätverk av engagerade människor och organisationer för att spridas och användas flitigt. Vi vet att det var runt 30 organisationer som i någon form är engagerade i funktionshinderpolitik. Den här mätningen visar å det klaraste hur viktigt det är att funktionshinderrörelsen representeras i Almedalen. Vi hoppas på att bli ännu fler nästa år.
Här är seminariet i dess helhet.


Folkpartiets Jan Björklund håller tal i Almedalen.

Ikväll var det Folkpartiets partiledare Jan Björklunds tur att hålla partiledartal. Om han nämnde funktionshinderfrågor? Nej, det gjorde han inte.

Det börjar svalna i Almedalen nu. Det arrangerades 456 evenemang igår, idag bara 210. Imorgon lördag? Blott 51. På söndagen, som är Almedalsveckans sista dag, är det bara tio arrangemang. Men vi har en viktig sak för oss imorgon bitti.

Godmorgon Almedalen är en direktsänd talkshow som lyfter fram hur olika icke partipolitiska aktörer arbetar för att driva opinion och nätverka i Almedalen. Imorgon bitti är DHRs förbundsordförande Maria Johansson med i programmet. Programmet sänds mellan 8-9 imorgon bitti.
Följ sändningen här.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev