I Tv4s Nyhetsmorgon: På alla tjänar på tillgänglighet

På internationella funktionshinderdagen den 3 december, också känd som internationell tillgänglighetsdagen medverkade rättighetspolitiskasamordnare Karolina Celinska i Tv4 Nyhetsmorgon. Hon medverkade med Magnus Berglund från Scandic och pratade om universell utformning och tillgänglighet.

Karolina pratade om dagen är viktig för att uppmärksamma att alla sak ha möjlighet att delta i alla delar i livet som att arbeta, gå till läkare, handla och gå ut och äta på resturang med sina vänner.

På frågan hur Tv4 var tillgängligt svarade Karolina både ja och nej. Som ett exempel på där TV4 brister i tillgänglighet var att hissen var låst och går inte att använda på egen hand.

Framförallt pratade Karolina om vikten att utforma samhället efter den mänskliga mångfalden. Handlar om att redan i planeringsprocessen ta med universell utformning och inte bara tänka på personer med funktionsnedsättning. Alla tjänar på att företagen och organisationer arbetar med universell utformning avslutade Karolina. Se klippet i sin helhet:

TV4s Nyhetsmorgon om universell utformning och tillgänglighet

————————————————————-
Tycker du att vårt rättighetspolitisk arbete för universell utformning och tillgänglighet är viktigt, stöd oss genom att bli medlem i DHR, endast 150 kronor för resten av 2018 och hela 2019!

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev