Internationella funktionshinderdagen

Idag den tredje december är det Internationella funktionshinderdagen. Med FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som ledstjärna uppmärksammas den här dagen över hela världen.

DHR Gävleborg uppmärksammar detta genom att dela ut ett tillgänglighetspris. I år gick priset till Hofors församling som jobbat hårt för att göra inomhus- och utomhusmiljön tillgänglig. Det finns fortfarande mycket kvar att göra, men församlingen får priset för sin långsiktiga och ihärdiga strategi.

hofors_forsamling

Anna-Lena Norén, Kyrkoherde Hofors församling, Ninni Paavola, ordförande Hoforsavdelningen och Lars-Göran Wadén, vice ordförande Gävleborgsdistriktet vid prisutdelningen

– Jag ställer krav på att otillgänglighet ska bort, men av olika anledningar kan allt förstås inte göras direkt, säger Lars-Göran Wadén, vice ordförande i DHR Gävleborgsdistriktet, i ett pressmeddelande. Det gäller däremot att tänka rätt och se långsiktigt på tillgänglighetsfrågan. Först inventera en verksamhet och sedan åtgärda bristerna i tillgänglighet sakta men säkert, precis så som Hofors församling gör.

Läs vår bilaga i Dagens Samhälle

DHR har tillsammans med Lika Unika en bilaga i Dagens Samhälle, där vi uppmärksammar vikten av mänskliga rättigheter med funktionshinderperspektiv.

>> Läs bilagan i Dagens samhälle som PDF

 

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev