Kraftfull tillgänglighetsmanifestation i Helsingborg

Demonstrationståg för tillgänglighet

Tillgänglighetsmanifestation i Helsingborg

Lördagen den 24 september anordnade DHR Skåne och Independent Living den kraftfullaste tillgänglighetsmanifestation hittills i Helsingborg, sett till både uppslutning och uppmärksamhet från allmänhetens sida.

Drygt 200 personer marscherade genom ett sensommarfagert Helsingborg från Gustav Adolfs Torg till The Tivoli där det bjöds på underhållning av ståuppkomikern Carl Stanley som hade många uttrycksfulla anspelningar på hur otillgängligt vårt samhälle fortfarande är.

Att otillgänglighet är diskriminering finns det många exempel på i både restaurangtäta Helsingborg och övriga Sverige. Ett orimligt krav är också att det ska finnas en varaktig relation mellan verksamhetsutövaren och individen, något som är omöjligt, eftersom det inte går att skapa en varaktig relation med ett företag som exempelvis bedriver verksamhet i otillgängliga lokaler.

– DHR i Skåne fokuserar därför fortsatt starkt på att få till stånd skärpningar av den tandlösa diskrimineringslagen säger Bengt Silfverstrand ordförande i DHR Skåne

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev