Lars-Göran Wadén omvald till ABFs förbundsstyrelse

ABFs förbundsstämma från Norra Latin

ABFs förbundsstämma april 2016, Foto: Rasmus Isaksson

Idag den 20 april är det förbundsstämma (årsmöte) och vår representant i ABFs förbundsstyrelse sen 2014 Lars-Göran Wadén valdes om som personlig ersättare för ytterligare 2 år.

Utöver val till antogs ett reviderat ideprofram för organisationen – “Gör en annan värld möjlig”. Idéprogrammet utvecklar ABFs kultur- och folkrörelsesyn och beskriver hur flera maktordningar lever sida vid sida, förstärker och kompletterar varandra.

En fråga som blivit stor för ABF och som DHR har drivit hårt de senaste åren är att göra organisationens lokaler tillgängliga och användbara.

Det senaste året har DHR arbetat mycket med nyanlända med nedsatt rörelseförmåga. ABF är en viktig organisation för att nyanlända ska få en bra start i Sverige. Den 25 april genomför ABF en nationell kraftsamling med deltagare från ABF från hela landet för att göra ett handslag för ett värdigt mottagande och fortsätta vårt framgångsrika arbete med att mobilisera fler frivilliga och ledare till asylverksamheten.

ABF är Sverige största studieförbund som erbjuder cirkel- och kursverksamhet och dessutom erbjuder ABF föreläsningar och kulturarrangemang. DHR är medlem i ABF och har sen ett par år en representant i dess förbundsstyrelse.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev