Lyssningsstips! Tendens i P1 om att vara förälder och ha en funktionsnedsättning

Under veckan har Tendens i P1 publicerat två dokumentärer om att vara föräldrar och ha en funktionsnedsättning. Två dokumentärer som vi rekommenderar starkt att lyssna på.

Den första dokumentären handlar om effekten av att få sin personliga assistans indragen och samtidigt vara förälder, lyssna på här.

Den andra dokumenten är med vår medlem Annika och handlar om att bli förlamad efter en trafikolycka, om att klara sig själv med hjälp av familjen och vänner. Samt oron om hur det ska bli i framtiden, lyssna på här.

Tendens finns också på de vanligt förekommande podcastapparna som Apple Podcast (iOS), Overcast (iOS) och Pocketcast (Android). Sök på Tendens hittar du programmen.

Tendens-redaktionen söker också personer som skulle vilja vara med i uppföljande dokumentärer och intresserade att prata om frågor som, hur familjen påverkas om föräldern får färre assistanstimmar? Hur påverkas relationerna till barnen och till ens partner? Måste man välja bort att göra saker tillsammans med sina barn? Behöver barnen kanske hjälpa till mer än vad man själv som förälder skulle vilja att de gjorde?

Eller du kanske har en helt annan fråga som är viktig när det gäller familj och funktionsnedsättning. Även det kan vara av intresse för Tendens-redaktionen. Det går också vara helt anonym om du vill det. Om du är intresserad av delta, hör av dig till Tendens-redaktion eller till [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev