Människan i centrum på Leva & Fungera

Den femte november anordnar vi en seminariedag om välfärdsteknologi och dess utveckling sedd ur ett användarperspektiv. Nu är vi på mässan Leva & Fungera i Göteborg för att sprida uppmärksamhet kring den.

Välfärdsteknologi kan vara allt från appar, robotar och synhjälpmedel till rullstolar, kognitiva hjälpmedel och fjärrstyrning av husgeråd eller lampor. På Leva & Fungera möter vi hundratals innovatörer och producenter av sådana produkter.

mollii_650px

Här är Mollii, tidigare Elektrodress, som bland annat Svensk Handikapptidskrift skrivit om. Den hjälper till att minska spasticitet hos personer med neurologiska skador eller sjukdomar. Den finns både för barn och vuxna. Personer som använder Mollii har berättat att den inte bara gör så att de kan kontrollera sina rörelse och öka sitt rörelseomfång, utan att de också upplevt ett lugn de aldrig känt förut. Det är alltså ett bra exempel på samspelet mellan fysiskt och psykiskt välbefinnande.

En god hälsa är en grundförutsättning för att kunna leva ett liv som alla andra, att vara inkluderad i samhället och orka vara en del av det. På Leva & Fungera möter vi inte bara producenter av välfärdsteknologi, utan framför allt massvis med människor som vill upptäcka nya sätt att göra sina liv enklare, att må bättre och vara aktiva.

>> Läs mer om Välfärdsteknologidagen här

Stipendiaterna

Erik Ljungbergs Stiftelse delade ut stipendier till dansaren Emilia Wärff och Unga Rörelsehindrades förre ordförande Tobias Holmberg.

– Det är bra att de första stipendierna som Erik Ljungbergs Stiftelse delar ut går till två personer som verkar i Erik Ljungbergs anda, säger Rasmus Isaksson, förbundsordförande i DHR. Det är också roligt att Tobias haft ett stort engagemang i både Unga Rörelsehindrade och DHR.

>> Läs motiveringarna på FullDelaktighet.nu

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev