Möte med ryska seglare

Gruppbild med en stor vit segelkatamaran brevid
White Cane är en icke vinstdrivande organisation som skapades i Ryssland 2010. Organisationen driver frågor kring hur personer med funktionsnedsättning kan ta en aktiv del av samhällslivet och arbetsmarknaden.

Organisationen främjar aktiviteter vars syfte är att personer med funktionsnedsättning ska leva ett så oberoende liv som möjligt så väl ekonomiskt som inom ramen för sin vardag. Exempel på aktiviteter är möten, workshops, kurser och festivaler i Ryssland och även i andra länder.

Ett av White Canes projekt är Sails of the spirit. Projektet innebär att en grupp seglare åker till olika delar av världen och genomför evenemang som handlar om inkludering, och delar av besättningen har någon typ av funktionsnedsättning. Sails of the spirit har samarbetspartners i bland annat Tyskland, Lettland, Estland och Kuba.

DHR träffade besättningen den 15 juni som presenterade organisationen White Cane och projektet Sails of the spirit. Mötet med seglarna ägde rum i anslutning till Vasamuseet i Stockholm och avslutades vid deras segelbåt där bilden ovan är tagen.

Mer om White Cane och projektet Sails of the spirit finns att läsa om på deras hemsida: http://extrability.org/en/

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev