MyRight ansluter sig till Torsdagsaktionen

MyRight fungerar som funktionshinderrörelsens paraplyorganisation för internationellt utvecklingssamarbete, och bedriver projekt i Afrika, Asien och Latinamerika och hette tidigare Shia.
Roland Håkansson, ordförande i MyRights
MyRights ordförande Roland Håkansson

På sin blogg skriver MyRights ordförande Roland Håkansson:

”I samarbetet med våra organisationer i fattigare länder brukar vi lyfta fram FN:s konvention som ett viktigt verktyg för att åstadkomma förbättringar för människor med funktionsnedsättningar. Ett av konventionens viktigaste krav för att åstadkomma detta är just att staten måste förhindra att personer med funktionsnedsättningar diskrimineras.

En av de vanligaste formerna av diskriminering av oss är just genom otillgängliga miljöer såsom skolor, restauranger och biografer. Hur ska vi förklara för våra samarbetspartners att detta är grundläggande men vårt land som ses som en förebild internationellt sett på funktionshinderområdet saknar fortfarande ett sådant skydd mot diskriminering?

Därför kommer nu även MyRight att stå utanför Rosenbad torsdagmorgnar och delta i manifestationen för att pressa regeringen till att införa ett diskrimineringsskydd mot utestängande otillgänglighet.”

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev