Otillgängligt bostadsmöte utan DHR

DHR kunde inte besöka ett seminarium om bostadsbyggande i Almedalen med bostadsministern på måndagen. Huvudingången var inte tillgänglig och sidoingången som DHR hänvisades till var inte skyltad. Oacceptabelt, menar DHR som med detta inte kunde delta i seminariet.

Bostadsbyggande är en het fråga och sänkta tillgänglighetskrav förs ofta fram som en lösning på bostadskrisen. På seminariet deltog bostadsminister Peter Eriksson, MP, liksom byggbolag, kommuner och myndighetsföreträdare. Växjö kommun arrangerade mötet.

– Samtalen om bostadsbyggandet pågår utan oss. De ville hålla sitt seminarium utan att bli störda av jobbiga frågor, säger Annika Ödling, ledamot i DHR:s förbundsstyrelse som planerat att vara med på seminariet.

– Om vi hade ansetts vara en viktig röst så hade seminariet legat på annan plats eller haft en annan ingång, säger hon.

DHR har kontaktat Miljöpartiet och näringsdepartementet, som Peter Eriksson hör till, för att få svar på varför bostadsministern deltog i ett otillgängligt seminarium, dessutom sitt första under Almedalsveckan. Det signalerar att tillgänglighet inte är en viktig fråga för ministern, menar DHR. Varken Miljöpartiet eller Näringsdepartementet har återkommit.

Kontakt

Rasmus Isaksson, förbundsordförande DHR  070-508 80 29
Annika Ödling, ledamot av DHRs förbundsstyrelse 070-368 21 56
Fredrik Canerstam, pressekreterare 070-306 80 37

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev