Rapport från konferens om hjälpmedel som förenklar vardagen

Bengt-Åke Henriksson från Svängsta innovation berättade och visade resultat från det innovationsarbete som blev rullstol med backspärr, vilken möjliggör lättare rullstolsanvändning.

En representant från Abilia presenterade hjälpmedel som underlättar kommunikation och en mängd andra vardagsuppgifter. Abilia utvecklar, tillverkar och säljer moderna hjälpmedel för personer med funktionsnedsättningar inom områdena kommunikation, kognition, omgivningskontroll och larm.

En representant från Bioservo informerade om deras banbrytande teknologi, som t.ex. utveckling av kraftförstärkande hjälpmedel som ger greppstyrkan tillbaka och minskar muskelbelastningen. Många av konferensdeltagare provade på handsken ”Sem Glove” som är tillverkad med användning av modern robotteknologi.

Förbundsordförande Maria Johansson presenterade förbundsstyrelsens förslag till förändringar i DHR:s organisation och arbetssätt. Deltagarna visade stort intresse till förslaget men var mest nöjda med den del av förslaget som handlade om medlemsavgift. I avslutningen uppmanade Maria alla närvarande att skicka frågor, anmärkningar och förslag till henne eller till distriktets kansli men helst några dagar innan förbundsmötet.

Rapporterat av
Alija Bahtijaragic, kanslist
DHR Blekinge läns distrikt

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev