Statsministern: Stoppa hatet mot personer med funktionsnedsättning

Statsministern i riksdagens talarstol

Statsminister Stefan Löfven läser upp regeringsförklaringen

Idag presenterade statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen halvvägs in i mandatperioden. Han inledde med att stora investeringar ska göras i samhällsbygget.

DHR förutsätter att alla investeringar i bostäder och övrig infrastruktur kommer byggas tillgängligt och användarbart för alla. Principen om universell utformning måste vara ledande i arbetet.

Positivt lyfte statsministern det ökande hatet mot personer med funktionsnedsättningar. Rimliga tolkningen av uttalandet är att regeringen vill att brott riktade mot personer med funktionsnedsättning ska klassas som ett hatbrott.

Statsministern var tydlig med att det går bra för Sverige som land. Det och att Sverige ska leva upp till FN konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, gör att det finns stora möjligheter att utveckla den personliga assistansen till att den skapar större frihet för individen.

– Det är glädjande att statsministern lyfter hat mot personer med nedsatt rörelseförmåga, vi ser fram emot att regeringen lägger konkreta förslag på området under året. Det är en framgång för DHRs långvariga arbete att frågan lyfts i regeringsförklaringen säger Rasmus Isaksson

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev