Tack till alla som medverkade på Lika villkor till arbete!

Torsdagen den 28 augusti höll vi vårt arbetsmarknadsseminarium Lika villkor till arbete på Kistamässan i Stockholm. Vi vill tacka alla deltagare, debattörer och föreläsare för en lyckad tillställning.

nyhet_arbetsmarknadssem_700px

Debattdeltagarna fr v t h: Cristina Husmark Pehrsson (M), Ingela Gardner Sundström, SKL, Birgitta Roos, ICA, Charlotte Johanson Skarstedt, Ingeus, Tomas Eneroth (S), Torbjörn Wass, Arbetsförmedlingen, Li Jansson, Almega, Annica Qarlsson (C), Björn Häll-Kellerman, Unga rörelsehindrade, samt Rasmus Isaksson, DHR. 

Arbetsmarknaden måste bli tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Det handlar naturligtvis dels om att göra den fysiskt tillgänglig, men det handlar också om att arbetsgivare måste se förstå hur mycket oanvänd potential och arbetsvilja som de går miste om när man inte anställer personer med funktiosnedsättningar.

Under dagen hörde vi föreläsare som Petter Edström och Håkan Svensson prata om hur mycket det är som hänger på individens egen inställning till sig själv och hur viktigt det är att våga anta utmaningar.

Diversity Charter in Sweden pratade om nätverket för företag som aktivt jobbar med mångfald och inkludering och Anna Ericsson från Diskrimineringsombudsmannen berättade om diskrimineringslagen i arbetslivet.

Vi avslutade med en debatt som du kan läsa om på SHTs webbplats.

Åter igen – stort tack!

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev