Vi presenterar de nominerade till förbundsstyrelsen

Vi ställde följande tre frågor till varje ledamot.

1. Vem är du som person?

2. Vad kan du bidra med i förbundsstyrelsens arbete?

3. Vilka frågor vill du prioritera i DHRs framtida verksamhet?

Catharina Frössling, DHR Jönköpingsavdelningen, nyval
1. Jag läser mycket böcker. Tar reda på mycket som man kan ha nytta av, men jag läser också romaner – mest deckare. Har vuxna barn som bor själva. Jag bor med min man centralt i Jönköping.
2. Kunskaper jag redan har men också min nyfikenhet
3. Tillgänglighet, bemötande och studier.

Marie-Louise Sandberg, DHR Hammaröavdelningen, omval
1. Gift, två vuxna barn. Gick med i DHR efter en olycka där jag fick problem med min rygg. Jag är utåtriktad, målmedveten och har lätt för att umgås med människor. I mitt yrkesverksamma liv arbetade jag som studie- och yrkesvägledare. Suttit 4 år i Förbundsstyrelsen.
2. Jag kommer att fortsätta jobba för att vi ska få en lag som klassar otillgänglighet som diskriminering. Kan andra länder ha en sådan lag så kan vi! Jag har idag särskilt ansvar för äldrefrågor, med fokus på äldre med funktionshinder. Två kurser har redan genomförts i år och det blir en till senare i höst. Det vill jag fortsätta med.
3. Det viktigaste är att vi får en tillgänglighetslag så att vi kan sätta press på exempelvis affärs- innehavare och andra som nonchalerar våra grundläggande rättigheter.

Jihad Menhem, DHR Örebroavdelningen, nyval
1. Född i Libanon, krigsskadades 1982 och flydde sedan till Ryssland för att operera bort en kula som satte sig i ryggraden. Under tiden studerade jag till byggnadsingenjör i Moskva och gifte mig där och kom sedan till Sverige 1990, har två tonåringar – Lilian 21 år och Emil 19 år.

Förutom min krigsskada har jag en neurologisk sjukdom, så kallad postpolio, samt en whiplashskada efter en svår bilolycka 1997.

Jag arbetade heltid 1993-2010 som ekonomiansvarig på Örebro läns idrottsförbund och är för närvarande tjänsteledig p.g.a. mitt politiska uppdrag som landstingsråd i Örebro län. I föreningslivet, handikapprörelsen och politiken har jag haft många olika uppdrag både på riks- regional- och lokalnivå.

2. När man ser till min bakgrund och min beskrivning av vad jag har i bagaget, så är det inte så konstigt att jag intresserar mig för hälso- och sjukvårdsfrågor. Jag har ett brett allmänpolitiskt intresse och kan bidra med mina erfarenheter kring många frågor som berör våra medlemmar och personer med funktionsnedsättning – folkhälsofrågor, rehabilitering, hälsofrämjande och förebyggande insatser, idrott och handikapp, tillgänglighet, hjälpmedel, sexuell hälsa, delaktighet och inflyttande samt ekonomiska villkor hos personer med funktionsnedsättning.

3. Jag är fullkomligt övertygad om att DHR har en enorm potential att påverka den svenska handikappolitiken och vi fyller en otroligt viktig funktion inom handikapprörelsen. Idag existerar mängder med spännande diskussioner kring många frågor inom DHR. Det är bra och viktigt men vi måste bli bättre när det gäller frågan om rätten till arbete och sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Så i DHRs framtida verksamhet vill jag prioritera denna fråga samt de andra frågor som jag skrev om tidigare.

Bengt Östling, DHR Sundsvall-Timråavdelningen, omval
1. Pensionär efter anställningar i offentliga förvaltningar. Varit verksam i DHR på olika nivåer från 1970-talet. Jag är lugn och saklig.

2. Analys av olika idéer och förslag samt tillföra konstruktiva lösningar.

3. Kämpa för bibehållen personlig assistans. Kämpa för rimligt bilstöd. Medlemsrekryteringen. Arbeta för att se till att förbundet har tillfredsställande ekonomi.

Print Friendly, PDF & Email

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev