DHR Boråsavdelningen firade den 13 okt sitt 70-årsjubileum på Ribbingsgården i närvaro av DHRs förbundssekreterare Ken Gammelgård och DHR Västra Götalandsregionens representanter Ing-Marie Lagher Kågerstig och Mohammed Jaber.

40-talet medlemmar bjöds på välkomstdrink i lilla salen där man fick information om svunna tider genom bildspel och album som visade möten, resor, kurser, fester och andra aktiviteter.

Eva Grahn och Ingvar Pettersson spelade, spexade och underhöll hela kvällen.

I stora salen bjöds vi på ett vackert dukat bord med tända ljus i ståtliga ljusstakar. Ordförande Tage Carlsson hälsade välkommen varefter en 3-rätters smaklig måltid serverades.

Avdelningen uppvaktades av Ken Gammelgård och Mohammed Jaber som båda önskade avdelning ytterligare 70 aktiva år.

Ann-Marie Arontzon höll ett anförande, omtalade att avdelningen bildades i februari 1948 av bla Överläkare Valter Risinger på Solhem. Även Olof Hultén, som finns på en tavla i lokalen, ingick i den första styrelsen. Veteranen Ingrid Johansson har ansvarat för fritidsgruppen med bla annat handarbete alltsedan 70-talet. Flera veteraner deltog i firandet, dessa  och alla ”frivilliga” som så villigt ställer upp med arbete tackades. Ett ”Lycka Till” och ett fyrfaldigt Leve avslutade anförandet.

Kaffe och tårta serverades innan det blev dags för lottdragning och utdelning av blommor på entrébiljetterna.

Berit Johansson informerade om framtida aktiviteter och framförde ett tack till underhållarna och alla gäster som gjort festen till en mycket trevlig tillställning.

Bilden , tagen av Monika Golcher, visar Berit Johansson, Tage Carlsson och Ken Gammelgård.

Print Friendly, PDF & Email

Text: boras

Kommentarer är avstängda.