DHR Boråsavdelningen, har gjort ett besök på Textilmuseets fina utställning om designern Balenciaga och en del av hans utsökta kollektioner.

Vi som är lite upp i åren minns ju i TVns barndom då det bara var sändningar några kvällar per vecka. I ett program som hette Hvar 14e dag visade Ingrid Schrewelius inslag från modevisningar i Paris. Däribland fanns då bl.a Balenciagas visningar.

Och nu kan vi se dessa kreationer i Borås! Det var en upplevelse. Vi såg skisser och röntgenbilder utav underarbetet på vissa av skapelserna och givetvis hela kreationen.

Många av oss gamla boråsare har ju arbetat med konfektion, på en helt annan nivå, men upplevde nu en glädje att se dessa fina kläder. Strukturen på tygerna, skärningen av klänningarna och de fantastiska broderierna på aftonklänningarna, ja det var en stor fröjd.

En eloge till Textile Center som fått äran att ta emot denna fina utställning.

Print Friendly, PDF & Email

Text: boras

Kommentarer är avstängda.