Jesper Odelberg turnerar med DHR


Nästa år ger sig ståupparen och sångaren Jesper Odelberg ut på en turné runt om i landet – och han gör det tillsammans med DHR. Foto: Elisabeth Olsson Wallin.

2023 fyller DHR 100 år och Jesper Odelbergs turné blir ett bärande inslag i firandet, med grandios avslutning och show på DHR:s förbundsmöte i Göteborg i oktober. Vi planerar att tillsammans med Jesper Odelberg att besöka orter under våren och hösten nästa år, med en föreställning som innehåller både stå upp och musik där han tillsammans med sina musiker framför egna låtar och tolkar andras.

Det blir en hel del skratt men, också allvar när Jesper Odelberg tar upp även jobbiga ämnen. Ambitionen är att föreställningen ska ge ett igenkännande för dem som är i samma situation och samtidigt vara en ögonöppnare som ger ökad förståelse för andra.

DHR lokalavdelningar får en viktig roll i arbetet med turnén. Både vad gäller lokal marknadsföring och insatser i samband med evenemanget. Vilka städer som turnén besöker är ännu inte spikat. Förbundet vill redan nu ha kontakt med avdelningar och distrikt som är intresserade av att få turnén till sin hemort.

fakta Jesper Odelberg

Komiker, sånger och skådespelare. Slog på 90-talet igenom som ståupp-komiker. Sedan dess har han bland annat medverkat i flera filmer och teateruppsättning samt släppt ett antal album, både med egen musik och med tolkningar av andras.

DHR 100 år