DHR söker pressekreterare

Är du en erfaren pressekreterare med egen motor, pro-aktiv, pådrivande och en utmärkt skribent? I så fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som pressekreterare på DHR. Vi behöver dig som självständigt initierar och genomför pressaktiviteter som ger genomslag i samhällsdebatten.

Du jobbar både strategiskt och operativt med omvärldsbevakning, planering, produktion av pressmeddelanden och debattartiklar, uppföljning och analys. Du tar kontakt med journalister, levererar material, håller koll på politiken och gör utspel i samverkan med våra ombudsmän, förbundsordförande och förbundssekreterare.

Vill du dessutom bidra till att lyfta DHR i sociala medier? Då behöver vi dig som är kreativ och sugen på att utveckla vår verksamhet på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn – och kanske i fler kanaler.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 80 procent.

Om du har en funktionsnedsättning eller erfarenhet av att jobba inom funktionshinderrörelsen är det en merit!

Sugen? Skicka då ett personligt brev och berätta varför du vill ha jobbet, ditt CV samt dina tre bästa arbetsprover till [email protected]

Sista ansökningsdag är den 14 november, men skicka gärna din ansökan tidigare eftersom rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provtjänstgöring.

Kontaktpersoner:

Susanne Wettby, personalhandläggare, telefon 08-685 80 33, [email protected]

Ken Gammelgård, förbundssekreterare, 08-685 80 30, [email protected]

DHR är en idéburen demokratisk organisation för och av personer med nedsatt rörelse­för­måga. Genom att skapa opinion och påverka de politiska besluten arbetar vi för ett öppet Sve­rige, där personer med nedsatt rörel­se­förmåga inte blir utestängda. En av utgångspunkterna i vårt arbete är FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

För mer information om DHR, se dhr.se

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Våld mot kvinnor ofta osynligt

Kvinnor med funktionsnedsättning utsätts oftare än andra kvinnor för våld i nära...

Läs mer

Är det värdigt en demokrati?

På ett miniseminarium den 7 december på MR-dagarna i Göteborg, ska DHR:s...

Läs mer

Pris i Vilhelm Ekensteens anda

Håkan Högberg, aktivist från Västra Frölunda får DHR:s nyinstiftade pris i Vilhelm...

Läs mer