Förbundsmöte 2020 blir digitalt och textbaserat!

Vill du som medlem delta på förbundsmötet som “åhörare”? Kontakta [email protected] så mejlar jag en länk strax innan mötet börjar.

Med anledning av Coronaviruset och de mötesbegränsningar om max 50 personer som finns, kommer DHR:s förbundsmöte denna gång att ske via VoteIt, en textbaserad digital plattform. VoteIt skapades för cirka 10 år sedan av den ideella sektorn för den ideella sektorn, och används flitigt just nu av kända orsaker. Ingen uppkoppling via skärm behövs, och det funkar lika bra på datorn som i läsplattan eller i mobilen. Allt som behövs är tillgång till en e-postadress.

Istället för tre dagars fysiskt möte i Stockholm möts ombuden via VoteIt under 14 dagar mellan den 14-27 oktober. Du kan delta intensivt hela tiden, eller välja att gå in då och då när det passar. Jobbar du på dagarna kan du sätta dig en stund på kvällen, har du svårt att sitta länge och vara fokuserad – då är det möjligt att ta en halvtimme då och då och läsa diskussionsinlägg, skriva ett eget inlägg, fundera på motionssvar i lugn och ro.

Ett schema kommer att finnas när omröstningarna ska ske. Dessa pågår under en eller ett par dagar beroende på fråga. Om du har röstat och ändrar dig kan kan du alltid gå in och ändra under tiden omröstningen pågår.

Till skillnad från ett vanligt fysiskt möte, där tiden för debatt är begränsad och streck i debatten inte är ovanligt när det är många som vill debattera, finns inte denna begränsning på ett textbaserat möte. Alla kan skriva så mycket de vill under debatterna, och alla kan läsa varandras inlägg. VoteIt fungerar också för den som använder skärmläsare.

Samtliga ombud kommer att i god tid innan få en tydlig introduktion genom att varje valkrets  har ett testmöte på några dagar med fiktiva frågor att diskutera och rösta på. En matig användarguide kommer också att delas ut till samtliga och support kommer att finnas under hela perioden. Du kan också ladda ner guiden här.

Handlingar till förbundsmötet hittar du här Samtliga ombud och deras ersättare hittar du här Tidsschema för förbundsmötet

 

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev