Den 27 juni bjöd DHRG in sina medlemmar till ett rådslag där de olika ämnesområdena i verksamhetsplanen för 2019 – 2020 diskuterades. Vilka frågor tycker våra medlemmar vi ska prioritera?

Vi delade in oss i grupper om 4-5 personer i varje grupp. Som ett första steg fick sedan var och en pricka för de tre områden man tycker är viktigast från en lista med de 20 verksamhetsområden som nämns i verksamhetsplanen. De tre områden som fick flest röster var: den fysiska tillgängligheten, ekonomisk tillgänglighet och kollektivtrafik och färdtjänst.

Nästa steg blev att grupperna fick sitta och diskutera med varandra och gemensamt komma fram till vilka tre områden som bör prioriteras. Det område som fick flest röster denna gång blev den ekonomiska tillgängligheten tätt följd av den fysiska tillgängligheten och Personlig service.

Om du vill läsa om de olika områdena finns de i Mötespunkt nr. 2, årsmötesnumret, på sidan 18 – 19.

Kvällen avslutades med en brainstorming. Hur vill ni jobba? Hur vill du vara delaktig utifrån dina val? Alla fick skriva ned på post-it lappar vad dem tycker är viktigast och om det ska bli en aktion, föreläsning eller något rättspolitiskt i ämnet. Vad deltagarna skrev på sina lappar får du veta i nästa nummer av Mötespunkt som kommer ut i slutet av augusti.

Print Friendly, PDF & Email

Text: ann-marie

Kommentarer är avstängda.