Tisdagen den 3 december var det dags för den internationella funktionshinderdagen. Denna dag uppmärksammas rättigheter för personer med funktionsnedsättningar över hela världen.  

 

Funktionsrätt Göteborg i samverkan med funktionsrättsrörelsen anordnade en heldag i Nordstan med ett fullspäckat program. Det fanns till exempel lite olika ”pröva på-aktiviteter” för besökarna. Bland annat fick man pröva att sitta i rullstol och ta sig upp för en del olika kanter. Man kunde även pröva hjärt-lungräddning, samt hur det var att gå med blindkäpp längs en bana med vanliga hinder.  

Vi tyckte att det var ganska gott om besökare som tog sig tid att testa. Det var nog många som fick sig en aha-upplevelse över att det kan vara så svårt att ta sig fram.  

Vi tycker att det var ett bra initiativ från Funktionsrätt Göteborg att samla flera olika funktionshinderorganisationer vid ett och samma tillfälle. I dagens informationssamhälle är det svårt för alla att nå ut med sitt budskap, så vi tror att det är bra om man kan hjälpas åt.  

Print Friendly, PDF & Email

Text: ann-marie

Kommentarer är avstängda.