När aktiviteter och arrangemang ställs in och ändras på grund av rådande direktiv om covid-19 hittar fritidsverksamheten i Västra Göteborg nya sätt för ungdomar att få en meningsfull fritid, trots att de måste vara hemma mer. För att behålla kontakten med ungdomar som i vanliga fall tar del av fritidsverksamhetens aktiviteter efter skoltid väcktes idén om att skapa en livesänd podd.

”Vi har märkt att ungdomar inte tar del av samhällsinformation via traditionell media på samma sätt som vuxna gör. De nås inte av viktig information och en hel del rykten sprids. Det skapar oro, stress och osäkerhet. Så när ungdomarna kom med idén att få information via en podd, där de själva ställer frågorna tyckte vi det var en bra idé som vi borde testa.” säger Faton Begu, ungdomshandledare Västra Göteborg.

Livepodden sänds under fyra veckor varje tisdag och torsdag mellan kl. 19-20. Sändningen går att se via fritid Västra Göteborgs youtube-konto. Under sändningen intervjuas inbjudna gäster men ungdomarna är också med och bidrar med information om ett specialintresse eller uppträdande.

För att få veta mer klicka här

Informationen ovan är från Göteborgs Stad, pressmeddelanden

Print Friendly, PDF & Email

Text: ann-marie

Kommentarer är avstängda.