Projektkommunikatör och volontärsamordnare till Sekundantprojektet

Sekundantprojektet är ett treårigt projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektet startas och drivs av DHR och Personskadeförbundet RTP. Målet med projektet är att utveckla och bygga upp en volontärverksamhet för och med målgruppen personer med nedsatt rörelseförmåga.

Syftet med stödet är att den enskilde bättre ska kunna ta tillvara sina rättigheter samt känna större trygghet i möten med myndighetshandläggare och därmed få till bättre och mera jämlika möten.

För mer information om projektet:

Amad Lindblom, projektledare DHR: telefon 070-194 32 71, [email protected]

Vi kommer att göra löpande intervjuer och tillsätta båda tjänsterna snarast möjligt, men ansök senast 11 januari. Mejla din ansökan till [email protected] och skriv tydligt vilken tjänst det handlar om.

Om rollen som kommunikatör

Som projektkommunikatör kommer du att ha en viktig roll i kontakten mellan projektet, målgruppen och organisationen DHR. Sekundantprojektet berör en mängd olika områden och därför är klarspråk samt ett målgruppsanpassat språk en självklar del i ditt arbete. Jobbet kräver att du är van att arbeta självständigt och ta stort eget ansvar, men självklart kommer du att ha kontinuerlig kontakt med projektledare och samordnare i projektet.

I rollen som kommunikatör ingår

  • Extern och intern kommunikation
  • Målgruppsanpassad och strategisk kommunikationsplanering
  • Produktion av skrivet material, videoklipp och content för sociala medier
  • Omvärldsbevakning
  • Presskommunikation

Kvalifikationer

Du som söker ska ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har i tidigare roller arbetat med extern kommunikation på olika sätt samt varit rådgivare och strategiskt bollplank i kommunikationsfrågor. Du har kanske idag frilansuppdrag som du kan kombinera med tjänsten som kommunikatör.

Du har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande relevant utbildning/erfarenhet. Visuell identitet och design är också viktiga områden för dig att behärska då du kommer att ta fram broschyrer, rörlig bild, pedagogiska texter med mera. Du bör därför ha goda kunskaper i Office 365, Adobe sviten, Photoshop, WordPress och sociala medier. Du har även mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Du kan hantera situationer som ställer höga krav på omdöme och förmåga till kommunikation. Du gillar utmaningar och att arbeta i en föränderlig organisation som präglas av nyfikenhet och nytänkande. Det kräver att du är strukturerad, effektiv och analytisk med god förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang.

Meriterande:

– Har en funktionsnedsättning eller erfarenhet av att jobba inom funktionshinderrörelsen.

– Är flerspråkig.

Om rollen som Volontärsamordnare

I rollen som volontärsamordnare har du ett unikt uppdrag där du får möjlighet att utgöra en resurs i att utveckla och tillhandahålla ideellt engagemang till stöd för våra deltagare. Du kommer att ha en nyckelroll i att utveckla vårt arbete med kvalificerat personligt utformat stöd.

För att trivas i tjänsten bör du därför tycka om att möta nya människor, vara initiativrik och en fena på att förmedla budskap och värderingar! Uppdraget ställer stora krav på din förmåga att verka samlande och brobyggande. Du ska även känna dig bekväm i att lyssna in och hantera konflikter.

För att lyckas i rollen är du självgående, strukturerad och tydlig. Du besitter stor social kompetens, har lätt för att samarbeta och ett intresse för att skapa och bygga relationer. Du är van att möta människor med olika bakgrunder och innehar en professionell framtoning i alla lägen
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Engagera, rekrytera från målgruppen, och följa upp verksamhetens volontärer och deras uppdrag.
– Vara en kontaktperson och stödja volontärerna
– Kommunikation, administration och dokumentation kring volontärverksamheten

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, mänskliga rättigheter, normkritik, projektledning eller motsvarande är särskilt meriterande.

Vi ser att du:
– Är en god kommunikatör som lätt tar kontakt med nya människor, coachar och skapar goda relationer.
– Är värderingsdriven och vill skapa förändring.
– Har ett genuint intresse för arbete med människor inom funktionshinder och funktionsrätt.
– Är ansvarstagande och självgående med god samarbetsförmåga.
– Är flexibel, tycker om förändringsprocesser och bidrar till att skapa ett lösningsfokuserat klimat.

Meriterande:
– Har en funktionsnedsättning eller erfarenhet av att jobba inom funktionshinderrörelsen.
– Är flerspråkig.
– Erfarenhet av den ideella sektorn.