Vi omfattar kommunerna Nyköping, Oxelösund, Gnesta och Trosa

DHR Östra Sörmland är en förening som bedriver en verksamhet för personer med funktionshinder och för dem som är intresserad av funktionshinderpolitiska frågor. Vi vänder oss till dig som bor i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta kommuner, men alla är välkomna i vår gemenskap. En stor del i vår verksamhet är att vara kamratstödjande, och vi träffas under enkla former för att lära känna varandra på medlemsträffar och möten om aktuella frågor, som tillgänglighet och färdtjänst.  I det medlemsblad vi skickar ut två gånger om året berättar vi om vad som är på gång. Oftast håller vi till i Handkappalliansens lokaler på Repslagaregatan 43 A i Nyköping.

Vi samarbetar med andra föreningar i kommunen i för oss aktuella frågor. Styrelsen arbetar rättighetspolitiskt genom att delta i det kommunala handikapprådet och den lokala samarbetskommittén. Likaså deltar vi i kurser och konferenser som DHR:s Distrikt och Förbund anordnar.

Vill du ha kontakt med oss kan du höra av dig till ordförande Vanja Overgaard. Du når henne via mobil: 073-728 83 96 eller mejl: [email protected].

Hjärtligt välkommen till oss!

Styrelsen DHR
Östra Sörmland

Print Friendly, PDF & Email

Text: gunnar