DHR Skåne samlades den 15-16 september tillsammans med 14 deltagare på hotell Erikslund i Ängelholm för två dagars föreläsning med tema “Hjälpmedel i livets alla skeden”. Vi började med förmiddagsfika och därefter inledde vi lördagen med föreläsningen “Kroppen, knoppen, snippan och snoppen – Funktionshinder och sexualitet” med Anna Hallgren som gav oss information kring sexualitet, funktionsnedsättning och inte minst rätten till sin sexualitet. Anna avslutade med att visa flera hjälpmedel.

Nästa föreläsning “Cyber Virtual Reality” med Björn Jönsson blev tyvärr inställd. Istället efter lunch fortsatte vi med att Fredrik Sahlsten från DHR Malmö berättade om samarbetet med “Alla kan” som DHR Malmö har pågående. Samt berättade Fredrik om hur viktigt det är med föryngring av DHR och han gav även tips på hur detta kan genomföras.
Lördagen avslutades med två rätters middag samt ostbricka på kvällen.

Söndagen inleddes med Magnus Sköld – som driver en hjälpmedelsbutik i Helsingborg. Han presenterade innovationer på hjälpmedelsmarknaden och visade även att hjälpmedel är till för alla – oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte. I webbutiken går det att spana in dem https://helpforyou.se
Efter denna föreläsning avslutade vi med lunch och därefter var det slut för denna gången.
Samtliga föreläsningar var mycket intressanta och engagerande! För fler bilder besök gärna DHR Skånes facebooksida https://www.facebook.com/dhrskane/

DHR Skåne tackar alla deltagare, föreläsare, bidragsgivare och Hotell Erikslund för trevliga dagar!

Print Friendly, PDF & Email

Text: dhrskane

Kommentarer är avstängda.