Den 17-19 maj anordnade DHR Skåne en kurs i rehab samt diskriminering på hotell Erikslund i Ängelholm. Rehabdelen bestod av att få testa på tai chi med instruktör under två olika tillfällen (fredag eftermiddag och lördag förmiddag) samt en individuell behandling av hotell Erikslunds rehabpersonal. I ämnet diskriminering fick deltagarna lyssna till olika föreläsare och vara delaktiga i diskussioner. På fredagskväll var det bingo och under lördagskvällen

 

testades chokladfondue.

Rehabpersonalen gav olika massagebehandlingar under fredagen och lördagen. På lördagseftermiddagen gästades vi av MMD Malmö Mot Diskriminering. De berättade om sin verksamhet och om lagstiftningen på området diskriminering. 

Efter en ljuvlig frukost på söndagen fortsatte kursen så på temat diskriminering genom att vi fick lyssna till Eugenia Rudenberg som är jurist och ombudsman på DHR förbundet. Hon pratade först allmänt om diskriminering och sedan gick hon in på ett speciellt fall. Ett fall som DHR drev i domstol och fick rätt, efter att 

diskrimineringsombudsmannen DO valt att inte driva ärendet. Deltagarna fick även praktisk övning och en lathund med några frågor om det man utsatts för kan tänkas vara diskriminering.

 

 

DHR Skåne vill tacka alla deltagare och föreläsare, hotell Erikslund och bidragsgivarna som gjorde denna givande helg möjlig!

Print Friendly, PDF & Email

Text: dhrskane

Kommentarer är avstängda.