DET HÄR ÄR VI!!

Den här hemsidan handlar om förbundet DHR:s södra område. Våra medlemmar bor i Skåne län men DHR finns över hela landet. DHR står för Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet. Vi jobbar för frågor som berör människor med olika rörelsehinder t.ex. som har svårt för att gå eller inte kan gå alls. Men du behöver inte själv ha något rörelsehinder för att bli medlem hos oss. Det räcker med att du tycker att det vi gör är viktigt.

Vi arbetar med många olika frågor. Det kan till exempel handla om hur vi kan göra för att fler personer med rörelsehinder ska kunna få ett riktigt jobb. Det kan handla om personlig assistans eller hur lätt (eller svårt) det är att ge sig ut på gator och torg. Många av våra medlemmar hindras av trappor och höga kanter. Vi vill att det bl.a. ska byggas fler ramper och bra toaletter stora nog att kunna rymma en rullstol. Vi tror att hela samhället blir ett bättre samhälle om alla människor har möjlighet att synas och vara delaktiga. Därför är vi med i DHR!
Men det är också för att träffa andra engagerade människor och lära oss av varandra. Att utbyta erfarenheter och stötta varandra. Det är viktigt att ha kul ihop också!

 

Hoppas vi ses eller hörs!

Har du  frågor  så kan du ringa 0706-19 96 41, maila [email protected] eller så hittar du oss på Facebook: DHR Skåne Läns distrikt

Print Friendly, PDF & Email

Text: skane